Fysiotherapie is een belangrijk onderdeel van de gezondheidszorg en richt zich op het behandelen en voorkomen van klachten aan het bewegingsapparaat. Dit omvat onder andere spieren, botten, gewrichten en pezen. Musculoskeletale aandoeningen zijn veelvoorkomende klachten die door fysiotherapie behandeld kunnen worden. In deze blog zullen we meer vertellen over de rol van fysiotherapie bij deze aandoeningen.

Wat zijn musculoskeletale aandoeningen?

Musculoskeletale aandoeningen zijn aandoeningen aan het bewegingsapparaat, zoals spier- en gewrichtspijn, blessures en aandoeningen aan de botten en pezen. Deze klachten kunnen ontstaan door verschillende oorzaken, zoals overbelasting, een verkeerde houding of een ongeluk. Ze kunnen zorgen voor pijn, stijfheid en beperkingen in het dagelijks leven. Fysiotherapie kan helpen bij het verminderen van deze klachten en het verbeteren van de mobiliteit en functionaliteit.

De rol van Fysio Cerfontaine van der loop

Bij Cerfontainevanderloop.uwpraktijkonline zijn we gespecialiseerd in het behandelen van musculoskeletale aandoeningen. Onze fysiotherapeuten hebben uitgebreide kennis en ervaring op dit gebied en werken samen met jou aan het verminderen van klachten en het herstellen van de balans in het lichaam. Dit doen we door middel van oefeningen, mobilisaties en advies over houding en beweging. Daarnaast kunnen we ook gebruik maken van verschillende behandeltechnieken, zoals dry needling en medical taping.

Voorkomen is beter dan genezen

Natuurlijk is het altijd beter om klachten te voorkomen dan te genezen. Bij Fysio Cerfontaine van der loop bieden we ook preventieve behandelingen aan om musculoskeletale aandoeningen te voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een screening om eventuele risicofactoren op te sporen en hierop te anticiperen. Ook geven we advies over een gezonde leefstijl en het voorkomen van overbelasting.

Ben je benieuwd wat Fysio Cerfontaine van der loop voor jou kan betekenen bij musculoskeletale aandoeningen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak. Onze fysiotherapeuten staan voor je klaar om samen met jou te werken aan een gezond en pijnvrij bewegingsapparaat.